Recept na lembas (cestovní chléb eldar)
Ingredience:
Smícháme opatrně všechny jmenované přísady (kromě bílku, ten použijeme až později) v míse, a dokonale prohněteme až získáme hutné těsto. (Podle potřeby postupně přidáváme mouku nebo máslo)
Nyní dejte těsto do lednice asi tak na jednu hodinu uležet. (To je stejný postup jako u vánočního pečiva)
Zatímco těsto odpočívá v chladu, připravíme si vál, nůž, popř. váleček na těsto.
Těsto vyválíme do válce a nařežeme na kolečka asi 1 cm silná. (Jestli chcete mít opravdové velké "lembasy" stačí těsto vyválet na válu asi tak na stejnou tloušťku jako těsto na pizzu)
Takto připravené lembasy ještě potřeme bílkem. (Fajnšmekři mohou přidat i několik rozinek navrch)
Pečeme uprostřed trouby o teplotě zhruba 175 °C. asi 20 minut dokud lembas nedostane zalatavou až světle hnědou barvu. Čím tmavší bude, tím víc hořkou chuť bude mít.
Komentáře
Přehled komentářů
Ahoj tyhle jsme delala na tábořu a jsou hrozneee dobry :)
Bezva nápady
(pepa, 7. 6. 2009 22:38)Ahoj chtěl bych ti pochválit tvůj návod na lembas-fkat bomba-nemáš těch návodů víc? teď nemyslím jen na jídlo, třeba nějké návody na zbroje, doplňky a pod. lidí a LARPISTI jako já po tomhle docela jedou;-)
Lembasy
(Wewerka, 17. 10. 2009 16:22)